wspolczuje, ale jak na spotkanie z dzikiem, to naprawde nic sie nie stalo
Sworzeń
Zwiń
X
-
Sworzeń
Witam!
Swój pierwszy post pisałem robiąc przymiarki do zakupu, teraz już odważniej się wypowiadam bo - DOKONAŁO SIĘ!! - jestem właścicielem Octavii!!!
...ale jeszcze nie pełnoprawnym. Nie podbito mi przeglądu ze względu na oba przednie sworzenie. Nie znam się zupełnie na mechanice i nawet nie wiem co to jest ops: ale pan przeglądacz na podstawie ich złej kondycji, poddał w wątpliwość wiarygodność przebiegu mojego auta. Na liczniku mam potwierdzone w książce 140 000. Pan stwierdził, że on w swoim aucie (nie wiem jakim) ma większy przebieg i sworzenie (cokolwiek to jest... :lol: ) ma zdrowe a książkom żeby nie wierzyć.
No nie powiem, zmartwiłem się takkim wyrokiem bo 140 tysiów to najmniej nie jest, a poza tym to smutne wyjechać swoim nowym nabytkiem bez potwierdzenia jego zdrowia
Chciałbym się Was spytać po jakim przebiegu padają w Octaviach sworzenie?
Pozdrawiam!
-
-
no jasne, szanowny diagnosta musiał sie pomądrzyć... nie wierzyć książkom: no jasne : bo wszystkie auta to sa kręcone, itp itd. dobra koniec OT.
do rzeczy:
u mnie sworznie wytrzymały 120 kkm- i pewnie by były jeszcze , ale je wymieniłem.( ALH)
u kumpla wytrzymyały 150kk ( AEE).
nie ma reguły, że do np: 150 kkm wytrzymają, a potem wymieniamy. założe, się, że sam dojdziesz do wniosku, iż na żywotność tego typu elementów główny wpływ ma stan nawierzchni, po jakiej sie pomyka autkiem. jesli auto będzie jeżdziło głownie po trasach - to i 200kkm wytrzyma, ale jak to samo zrobisz po dziurach w mieście, to i do 100 nie dociągniesz.
na szczęście koszt sworzni nie jest wielki - ok 50 zł kupisz ( np FEBI).Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Sigma_74
ja jak miałem mazde 626 to miala tylko 280 tysięcy i padł jeden, nie wiemile w skodzie ale sąiad miła 180kkm i jak rozmawiałem to nic nie mówił o wymianie.
podjedż na inną stacje i luzik zarejestruja.
Komentarz
-
Dzięki za słowa otuchy.
Sworzenie już kupiłem i jako ciekawostkęmogę podać, że dzwoniąc po różnych sklepach z częściami napotykałem najrozmaitsze ceny, ale rozbieżność była olbrzymia!! Najtańszy jaki spotkałem był za 34zł, najdroższy 150!! Najdroższy oczywiście w sklepie z częściami przy salonie Skody...
Komentarz
-
-
huwe ma racje wszystko zalezy od drogi ja jadac na dzialke po lesnej drodze a raczej cos co przypomina drogie wymienilem po 82kkm kup znana marke nie firmy krzakJeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
Komentarz